Het is alweer 15 jaar geleden dat het maandblad Quest voor het eerst werd uitgegeven. Ik was toen al volwassen en heb het dus bewust mee mogen maken dat dit blad in de schappen kwam te liggen. Een nieuw tijdschrift met allemaal interessante wetenswaardigheden. Echt wat voor mij. Dus kocht ik trouw elke maand de nieuwe uitgave naast de bladen National Geographic, Kijk en Power Unlimited (totaal ander blad, maar voor mij ook vaste prik). En later kwam daar het blad Know How nog bij. Om te vieren dat Quest al zoveel jaren bestaat brengt uitgeverij Maven Publishing in samenwerking met Quest een Best of Quest uit. 75 hoogtepunten die in deze jaren uitgegeven zijn en hoe deze tot stand zijn gekomen. Is deze bundel echter voor de doorgewinterde fan interessant of is het meer voor de nieuwkomers een leuk kijkje in de historie van Quest?
vrijdag, november 16, 2018
maandag, oktober 15, 2018
De Pomodoro-techniek
Problemen met het managen van je tijd? Heb je het gevoel dat je productiviteit te laag ligt? Wie weet kan iets simpels als een kookwekker (bijvoorbeeld één die op een tomaat lijkt) uitkomst bieden. Althans dat is wat Francesco Cirillo aan de man wil brengen met De Promodoro-techniek. Een techniek waar je dus een kookwekker (niet per se één die op een tomaat lijkt) voor nodig hebt. De vraag is of je wilt werken met dat kookwekker getik of dat je het vertikt om een kookwekker te gebruiken.
maandag, september 10, 2018
Big History
dinsdag, juli 03, 2018
Seks, humor en het Beloofde Land
Ik wilde hier eigenlijk een plaatje plaatsen van een bloed mooie vrouw. Onder het mom van seks verkoopt. Maar ik heb toch maar besloten dit niet te doen, want dan zitten de geilaards meer naar het plaatje te kijken dan naar de inhoud van deze recensie. En dat is toch niet de bedoeling. Maar hoe kan ik dan mensen beïnvloeden om deze recensie (en ook heel belangrijk: de rest van mijn blog) te lezen. Gelukkig stuurde Maven Publishing mij een recensie exemplaar toe van Seks, humor en het Beloofde Land, met daarin de 33 beste beïnvloedingstechnieken uit de reclame. Nu is de vraag alleen: heb ik na het lezen van dit boek iets opgestoken wat ik kan gebruiken?
maandag, mei 21, 2018
Het zonder woorden boek
Voor een boek met de titel 'Het zonder woorden boek', bevat dit boek behoorlijk wat woorden. En door middel van al die woorden probeert Lilian Stolk de lezer duidelijk te maken hoe belangrijk beeld is bij tekstueel communiceren. En dan vooral toegespitst op het beeld gebruik in de huidige bestaande culturen. Want kunnen we tegenwoordig bijvoorbeeld nog zonder de Emoji of heeft de mensheid nog nooit zonder gekund?