zaterdag, november 22, 2008

Kille Sint

De decembermaand komt er weer aan, dus dat betekent weer de goedheiligman binnenhalen met de drumband. Zo ook vandaag weer. Natuurlijk weer op een tijdstip dat je hele dag naar de klote is. Maar oké, het is maar enkele keren in het jaar dus vooruit.

Dus kostuum aan en instrumenten mee en daar gingen we naar het betreffende dorp waar de oude Sint aan zou komen. Even binnen opwarmen en toen vanaf het buurthuis dwars door het dorp naar de andere kant. En waar plaatst de wegwijzer ons? Pal naast een fokkerij en stinken dat het daar deed. Bah. En toen moesten we ook nog heeeeeeeeeel lang wachten tot de Pieten kwamen (ja, de Sint kwam later pas in het verhaal voor). En koud dat het was met die snijdende wind. Maar net voor we blauw werden kwam er een zootje zwarte Pieten aan. Wat dus betekende dat we weer even konden spelen.

Want halverwege het dorp konden we alweer stil staan. Tja, een zwarte Piet deed zich voor als Sinterklaas, blablabla en veel valse liedjes later kwam Sint zelf dan maar opdraven. Dus weer wat valse liedjes verder kwam het verhaal dat ze te weinig cadeautjes hadden. Maar er was een nieuwe winkel in het dorp dus daar konden ze wel wat halen (hoezo gratis reclame). Nou, we stonden die tijd dus lekker te koukleumen en nu waren we wel zo langzamerhand blauw van de kou. Toch moest die Pipo nog naar het buurthuis gebracht worden. Dus wij weer voorop voor de muzikale ondersteuning en daar gingen we. Rondje door het dorp en toen op naar het buurthuis.

Daar stond de koffie met cake al klaar en konden we lekker opwarmen van de kou. Blij dat het weer voorbij is... nu alleen volgende week nog en dan zijn we er minimaal weer een jaartje vanaf.

Geen opmerkingen: