maandag, juli 01, 2013

Klokjesspel

Het is al weer heeeeeeeeeeel lang geleden dat ik voor het eerst een Nintendo apparaat in mijn handjes kreeg en dat ook bewust mee maakte. Dat was toen een Game Boy. Zo’n dikke grijze bak met een scherm dat alleen geel-groene kleurtjes vertoonde. Sinds dien ben ik altijd fan geweest van Nintendo. Ja, ik ben ook dol op de Sony en Microsoft consoles (en ik ben nog steeds van plan mijn retro collectie aan te vullen met Sega, Atari etc.). Echter diep van binnen staat Nintendo nog steeds boven aan.

Voor de Game Boy had ik wel een Atari. Ik meen een 2800. Echter is die door mijn moeder een keer gesloopt. Ik heb daar ook goede herinneringen aan met games als River Raid, Boxing, Keystone Kapers en een motor race game waar ik de naam niet meer van weet en deze games heb ik dan ook bijna kapot gespeeld. En dat op een heeeeeeeeel klein zwart-wit tv-tje.

Maar goed, ik dwaal af in nostalgie. Als kind hadden we in huis ook enkele kleine rode platte bakjes met een schermpje en wat knopjes en spelletjes er op waarbij het leek alsof de poppetjes steeds transporteerde op je scherm. Nu maakte Nintendo ook ooit dergelijke systemen onder de naam Game & Watch. Deze waren zo populair dat er ook namaak op de markt kwam. En ik weet dus niet of systeempjes die wij thuis hadden van Nintendo afkomstig waren… of dat het klonen waren. Ik kan het ook niet meer controleren omdat de systemen na al die tijd kapot zijn gegaan en op mysterieuze wijze zijn verdwenen.

Game & Watch Ball
Dankzij Nintendo ben ik nu echter in het bezit van een echte Game & Watch. Want in de Sterrencatalogus van de Nintendo website was deze doormiddel van het inleveren van heel wat opgespaarde sterren te bestellen. Het gaat om een remake van de eerste Game & Watch genaamd Ball. En heel toevallig is deze in hetzelfde jaar uitgebracht als mijn geboorte jaar. Het is in het spel de bedoeling om als jongleur 2 á 3 ballen in de lucht te houden en elke keer dat je overgooit is, zover ik heb begrepen, een punt.

Naast een handheld spelletje heeft de Game & Watch nog een optie. Het is namelijk tevens een klokje. Zoals de naam reeds doet vermoeden. Dit betekent dat je het apparaat niet kunt uitzetten. Dus zodra het batterij plasticje is verwijderd blijft het apparaat aan. Eén van de redenen dat ik het spel nog niet heb gespeeld. Want ik vind het zonde om het plasticje eruit te trekken en daarmee dus de batterij te activeren. Vermoedelijk gebeurt dat binnenkort wel een keer. Als ik het niet meer vol kan houden om niet te spelen. Maar tot die tijd ligt het dus in ongebruikte staat in mijn kamer. En ik hoor het al zachtjes roepen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hahaha, zo'n soort spel heb ik ook nog gehad. Een moest je met stokken krokodillen een vijver in jagen om veilig lang de vijver te kunnen lopen. De tweede was een tankje wat tussen vallende bommen door moest om aan de andere kant te komen.