donderdag, juli 04, 2013

Skylanders Sidekicks

Activision was de eerste onafhankelijke ontwikkelaar en distribiteur van videogames en is heden ten dagen één van de grootste videogame bedrijven. En dat word je natuurlijk niet zomaar. Naast dat het bedrijf al vele veranderingen heeft doorgemaakt, produceert het ook zeer populaire games. En zelfs dat is niet altijd genoeg. Dus zijn ze bij Activision zo slim geweest om producten aan de games te koppelen. Waarbij je dus die producten wilt hebben om die games te kunnen spelen.

En heel bekend voorbeeld is natuurlijk Guitar Hero. Waarbij je als accessoire een kunststof geval in de vorm van een gitaar moest kopen om de game fatsoenlijk te kunnen spelen. En eerlijk is eerlijk… het is een super concept. Logisch dat de concurrent met een soort gelijke game kwam, namelijk Rock Band. Hierna was het hek van de dam en werden er ook andere instrumenten in kunststof vorm nagebouwd. En dan tikt het voor de fans behoorlijk aan qua kosten.

Een andere game serie van Activision die flink in de portemonnee weet door te dringen is Skylanders. Op de markt gebracht als een Spyro the Dragon game, maar dat is volgens mij meer gedaan om de game in eerste instantie onder de aandacht te brengen. Want Spyro titels waren al gewild. Je kunt wel met Spyro als karakter spelen, maar Skylanders biedt ondertussen een zeer ruime keuze uit andere personages. Het is alleen wel zo dat je voor elk personage een apart figuurtje moet kopen. En die figuurtjes zijn weer collectables geworden. Vandaar ook dat de game behoorlijk veel gaat kosten als je een verzameldrift hebt.

Onder tussen zijn er twee games uit en is de derde op komst en zijn er hierdoor al vele karakters beschikbaar en komen er nog een heel stel bij. Mijn bedoeling was om al eerder een blog (of eigenlijk meerdere) aan deze game serie te wijden. Echter is dat er nog nooit van gekomen. Nu heb ik van de week echter een bijzondere aanschaf gedaan en die wilde ik wel graag delen en hiermee dus gelijk een begin te maken met een reeks blogberichten.

Je hebt namelijk ook verschillende groottes in de figuren. Je hebt de standaard figuren waarmee het allemaal begon. Je hebt de Giants (Reuzen) die geïntroduceerd werden bij het tweede deel als vernieuwing. En als laatste heb je de mini figuurtjes, ook wel Sidekicks genaamd. Het zijn mini versies van de andere twee groottes en je kunt ze in de game niet zelf besturen. Sterker nog… ze doen niet zo heel veel, behalve je speelbare karakter volgen. Een echte sidekick dus, maar wel één die je totaal niet helpt in de game.

Skylanders Sidekicks

Van links naar rechts: Whisper Elf, Gill Runt, Trigger Snappy en Terrabite

Waarom dan aanschaffen? Omdat ze in de collectie horen en ze redelijk schaars zijn in vergelijking met de andere figuren. Op dit moment zijn er acht, welke je in eerste instantie alleen kon verkrijgen in de USA door een combi-verpakking van aardappelchips te kopen.. En omdat ze zo schaars zijn loopt de prijs behoorlijk op bij veilingsites.

Nu vond ik deze week dus de eerste serie van vier in een speelgoedzaak en al was de prijs wat aan de hoge kant voor zulke kleine figuurtjes, ik heb toch besloten ze aan te schaffen. Juist omdat ze zo “schaars” zijn. En ik hoop dat de tweede serie van vier ook ooit hier in Nederland te koop zal zijn. Want ze horen er gewoon bij.

De kwaliteit van de figuurtjes is super en je merkt dat ze met liefde zijn ontworpen en gemaakt (al was het maar voor de liefde van het geld uit de portemonnee van de consument halen). De producent heeft er in ieder geval zijn best op gedaan en heeft zich er niet makkelijk van af gemaakt. En dat siert Activision wel.

Geen opmerkingen: