dinsdag, april 12, 2011

Muziekwevers

In Muziekwevers neemt Thirza Meta ons weer mee naar het werelddeel Freär, maar dat niet alleen. Ook word je getrakteerd op een nieuw werelddeel genaamd Shitoh’sin.

Episch…
Dit tweede deel gaat dus niet alleen verder waar het eerste deel (Wortelboom) stopte, maar voegt er nog een heleboel bij. Was het eerste deel al episch te noemen, Muziekwevers maakt het nog bonter. De landkaart is nu twee keer zo groot en dit keer geheel met de computer gemaakt. Iets wat de authenticiteit jammer genoeg geheel weghaalt. Bovendien is de kaart iets anders gevormd dan in het eerste boek, maar dat mag de pret niet drukken.

Cover 
De lange namenlijst uit deel één is daarentegen niet verdubbeld. Sterker nog, deze is één pagina korter. Toch zijn er heel wat nieuwe karakters in het verhaal bij gekomen, maar andere karakters zijn dan weer vertrokken. Fijn dat de namenlijst niet is uitgebreid, want dat zou het verhaal nóg complexer hebben gemaakt.

Het boek begint gelukkig ook met een “Wat voorafging”. Erg handig als je het eerste deel alweer een tijdje uit hebt. Zo kun je makkelijker weer in het verhaal komen.
.....
De rest van de recensie valt te lezen op Aeon.

Geen opmerkingen: