maandag, april 25, 2011

De Demonen - Tobias O. Meissner

In een ver verleden wist Orison alle demonen te verbannen en gevangen te zetten in een demonenpoel. Nu zijn er twee ontsnapt en hebben bezit genomen van twee mensen. Dat vraagt toch om moeilijkheden?

Het land

Naast de persoon die de demonen wist te verbannen, draagt ook het land waar het verhaal zich afspeelt de naam Orison. Het land heeft een soortgelijke vorm als India, met in het noorden een gebergte en voor de rest omringd door de zee. In het midden ligt de hoofdstad en in cirkels eromheen liggen de binnenburchten, hoofdburchten en buitenburchten. Langs de kust heb je dan weer de andere steden. Tot dus verre niet echt iets spannends.

Cover
Het land is verder opgedeeld in negen taartpunten met elk één binnenburcht, één hoofdburcht en één buitenburcht. Het geheel wordt geregeerd door een koning die is gevestigd in de hoofdstad en elke hoofdburcht wordt geregeerd door een baron of barones.

In één van de baronaten ligt de demonenpoel. Een soort natuurlijke put waarin de demonen cirkels draaien. Althans, totdat de jonge koning er een bezoek aan brengt.

Na dit bezoek weten twee demonen de poel te verlaten. Ze nemen vervolgens bezit van twee mensen en alles lijkt goed te gaan. Maar het karakter van de demonen zorgt ervoor dat ze elkaar dwars gaan zitten en zelfs in gevecht met elkaar komen. Hier wordt de mensheid en het land natuurlijk de dupe van.
.....
De rest van de recensie valt te lezen op Aeon.

Geen opmerkingen: