maandag, augustus 17, 2009

Stormnacht

Wat doe je als je in Chicago woont en een tovenaar bent? Je begint dan natuurlijk een eigen praktijk waarbij je jezelf als consultant aanbiedt op het gebied van magische zaken en je laat je naam in de Gouden Gids zetten. Althans dat is wat Harry Blackstone Copperfield Dresden doet in Jim Butchers Stormnacht: Een zaak uit de Dresden dossiers.

Dresden
Harry Dresden is een tovenaar en niet zomaar eentje. Nee, eentje met een geschiedenis. Om in zijn levensonderhoud te voorzien is hij een eigen consultancybureau begonnen. Een eenmanszaak die niet bepaald storm loopt. Toch doet hij zo nu en dan een klus voor de politie en ook particulieren komen af en toe over de vloer. De laatste tijd gaan de zaken echter niet geweldig en Harry is dan ook blij als zowel een particulier als de politie bij hem aankloppen met werk. Want de huur en dergelijke moeten toch betaald worden. En elk beetje helpt.

Van de particulier krijgt Dresden de opdracht om een persoon te vinden. De politiezaak is echter een stuk heftiger. Namelijk een dubbele moord. Een gruwelijke dubbele moord. Zo erg dat Harry in het begin niet eens weet hoe deze kon plaatsvinden. Om het nog erger te maken denken enkele figuren uit zijn verleden dat hij het gedaan heeft. Het wordt dus voor Harry een race om als eerste de waarheid boven tafel te krijgen.
.....
De rest van de recensie valt te lezen op Aeon.

Geen opmerkingen: