donderdag, juli 24, 2008

Fl0w(er)

Voor zijn thesis onderzoek aan de University of Southern California bedacht Jenova Chen dat wanneer de verhouding tussen uitdaging en capaciteiten goed verdeelt is de prestatie het hoogst is. Is er een grotere uitdaging dan capaciteit dan raken we bezorgt en is er meer capaciteit dan uitdaging dan gaan we ons vervelen. Om dit verder te bestuderen bedacht Chen samen met Nicholas Clark de game Fl0w. Het doel was om je wezentje groter en sterker te laten worden door middel van andere wezens op te eten. Iets wat later ook de basis was van de aankomende game Spore (al gaat deze iets verder qua gameplay).

Op de Tokio Game Show van 2007 werd er al een trailer uitgebracht... en op de E3 van dit jaar kwam de spirituele opvolger van Fl0w wederom naar buiten. Onder de naam Fl0wer. Dit keer gaat het niet om een PC titel die je via internet kunt spelen, maar om een PlayStation3 game. Zie hieronder een van de E3 trailer die op GameTrailers staan.

[Trailer niet meer beschikbaar]

Dit keer speel je dus niet met een wezentje... maar lijkt het er op
dat je meer de wind bent, waarbij je bloemen moet verzamelen. Je
zweeft dus een beetje over het landschap heen en ziet langzaam maar
zeker steeds meer blaadjes om je heen dwarrelen. Wat hierin de
uitdaging zal zijn is, in ieder geval voor mij, nog een raadsel. Al
lijkt het er op dat Chen hier verder niks mee van doen heeft. Dus wie weten hebben ze dat aspect eruit gehaalt.

Tevens kwam er na Fl0w een andere soort gelijke webgame uit genaamd Bubble Tanks. Het vervolg hierop kwam ik laatst tegen. En deze Bubble Tanks 2 kun je hier vinden. Grafisch ziet het er erg leuk uit en de gameplay werkt ook wel lekker. Al is het wel erg kort vond ik. Voor je het weet ben je bij de eindbaas en die heb je, in vergelijking met vorige vijanden, redelijk snel verslagen. Daarna krijg je de mogelijkheid om gewoon rustig verder te gamen, maar echt veel vernieuwends heb ik echter niet meer gezien. Ben benieuwd of de makers van deze game ook komen met een alternatief voor Fl0wers. Aangezien ik nog steeds geen PS3 heb... maar goed, Fl0wer zelf is ook nog niet uit. :P

Geen opmerkingen: