maandag, november 04, 2013

Jaar van Luigi

Ik schreef er al eerder over hier op dit blog, 2013 was The Year of Luigi (Het jaar van Luigi). Het is namelijk 30 jaar geleden dat dit jongere broertje van Mario zijn debuut maakte in het videospel Mario Bros. En bij Nintendo vond men dit wel een feestje waardig. Daarom werd er over 2013 verspreid een evenement gehouden, waarbij Nintendo Luigi naar voren schoof.
 
Zo brachten ze over 2013 drie games uit waarin Luigi een hoofdrol speelde. Twee games voor de Nintendo 3DS en één game voor de Nintendo WiiU. Het eerste kwam Luigi’s Mansion 2 uit. Het lang verwachte vervolg op Luigi’s Mansion, welke uitgebracht is in 2002 voor de Nintendo GameCube. Net als in het eerste deel speel je in deel 2 met Luigi (Goh, wat verbazend… gezien de titel), krijg je een Poltergust (soort van stofzuiger) in je handen geduwd en moet je op spoken gaan jagen.

De tweede game die uitkwam was New Super Luigi U. Een uitbreiding op het eerder verschenen New Super Mario Bros. U. Waarbij de levels uitdagender zijn gemaakt en je niet meer met Mario kunt spelen, maar wel met Luigi. Luigi heeft een net andere speelstijl. Zo kan deze hoger springen, maar glijd deze ook verder door. De game kwam zowel uit als downloadable content en als diskversie. De diskversie is in beperkte oplage uitgebracht, en als liefhebber moest ik natuurlijk de diskversie in mijn collectie hebben. Wat me dus ook gelukt is voor een vrij aangenaam prijsje.

Als laatste kwam Mario & Luigi Dream Team Bros. uit. Een nieuw deel in de Mario & Luigi RPG serie. Een serie die ik erg graag mag spelen, al heb ik nog steeds het vorige deel niet in mijn collectie staan (Mario & Luigi Bowser’s Inside Story). Waarom blijft die game toch zo duur? In dit nieuwste deel speelt Luigi een extra belangrijke rol, omdat hij op sommige plekken in de game kan gaan slapen en daardoor een portaal opent naar de droomwereld. En in zijn dromen Mario op verschillende manieren kan helpen.

Year of Luigi
Naast deze drie games was het mogelijk om via de Sterrencatalogus van Nintendo een speciale herdenkingsmunt aan te schaffen (door 1500 Sterrenpunten in te leveren). Deze munt werd tevens geleverd in een groen fluwelen zakje om de munt mooi in te kunnen bewaren. Aan de ene kant staat het logo van The Year of Luigi en aan de andere kant het Nintendo logo. De munt weegt ongeveer 29 gram, heeft een diameter van ongeveer 40 mm en is 3 mm dik. Een leuke munt om de collectie van The Year of Luigi compleet te maken.

Year of Luigi munt
In Japan kon men via Club Nintendo een soundtrack aanschaffen. Met daarop 30 nummers uit Luigi’s Mansion 2 en Mario & Luigi Dream Team Bros. En in de USA en Canada kon men een speciale Luigi pin winnen. Hopelijk komen beide ook nog een keer in Europa uit, al ben ik bang dat dit niet gaat gebeuren. Al met al heeft Nintendo weer zijn best gedaan om één van hun karakters flink in het zonnetje te zetten.

Geen opmerkingen: