maandag, februari 08, 2010

Een nieuw oog

Nee, ik ben geen van mijn beide ogen die ik bij mijn geboorte heb gekregen verloren. Het nieuwe oog waar ik het over wilde gaan hebben is namelijk geen gewoon oog.

Vorige week liep ik toevallig even in de stad. Toen ik langs een speelgoedwinkel liep en dacht: Laat ik daar eens naar binnen gaan. Want daarbinnen hebben ze een budgetbak waar zo heeeeeeel af en toe wat leuks in ligt. Zo gedacht, zo gedaan.

Het bleek één van de goede dagen te zijn. Want in de bak lag een redelijk doos. Wel wat beschadigd, maar groter dan een normale doos voor een game. Nee, deze had een grotere hoeveelheid ruimte nodig voor de inhoud. Het was de gamedoos voor The Eye of Judgment.

Nu kennen jullie wellicht The Eye of Judgment niet. Dus hier even een hele korte uitleg. Het is een game met kaarten, net als Magic: The gathering (als je die niet kent, zoek die dan maar eens op, want het is van dezelfde kaartenmakers). Je legt bij deze game namelijk speelkaarten op een daarvoor bedoelde mat. En dan bedoel ik ook letterlijk spelkaarten neerleggen, dus niet in-game. Vervolgens scant de bijgeleverde camera (de PlayStation Eye) de kaart en tovert dan op het tv-scherm het wezen welke de kaart representeerde. Vervolgens kun je via de kaart en de PS Eye en kaartspel spelen.

Oké, dit klinkt wellicht wat suf. En dat is het misschien ook wel. Maar mij ging het niet zozeer om het spel als wel de PS Eye en de speciale standaard (voor The Eye of Judgment) die er bij geleverd werd. Want voor in totaal € 30,- vond ik dat geen slechte aankoop. Vooral omdat ditzelfde pakket ergens anders toch al snel over de 70 Euro kost, als het al niet rond de 100 Euro is. Leuke was ook nog dat de winkel blijkbaar ook nog een onbeschadigd pak achter in de kast had te staan. Oftewel… ik kreeg voor die prijs ook nog eens een punt gave versie. Dus mijn dag kon al helemaal niet meer stuk.

De PS Eye wilde ik al langer kopen, maar dan met het spel EyePet. Maar die wordt dan alleen geleverd met de PS Eye en niet met de standaard. Daarnaast ben je dan ook al snel meer geld kwijt. Dus dit pakket kopen en later een losse versie van EyePet vond ik wat slimmer.

Leuk extraatje is dat de PS Eye via een speciale driver ook als webcam voor de PC te gebruiken is. Nu is de PS Eye daar niet voor bedoeld, maar het werkt echt zeer goed. De beeld verversing en beeld kwaliteit is erg hoog en daarnaast zit er al standaard een microfoon in gebouwd. Mijn oude webcam is in vergelijking hiermee gewoon een prut geval.

Nu zijn er vast wel betere webcams te koop voor € 30,-. Echter kun je die dan weer niet gebruiken op de PlayStation 3. En daar ging het me hoofdzakelijk om. De PC webcam functie is gewoon een erg leuk extraatje.

P.S. de PS Eye is de opvolger van de Eye Toy van de PlayStation 2. Jammer genoeg ondersteund de Eye Toy op dit moment meer games dan de PS Eye. Al hoop ik wel dat dit in de toekomst gaat veranderen. De PlayStation 3 zit gelukkig nog in zijn productlevenscyclus, waar de PlayStation 2 al aardig aan het dood gaan is. Maar gelukkig hebben we de PlayStation 2 en de Eye Toy ook nog. :P

Geen opmerkingen: