zaterdag, april 29, 2006

Nintendo Wii

Zoals sommige wel zullen weten komt Nintendo met een nieuwe videogame console op de markt. Echter had deze nog steeds geen eigen naam en was deze alleen bekend onder de code of project naam. Oftewel de Nintendo Revolution. Die naam natuurlijk omdat de console een revolutie teweeg moet brengen op de videogame markt.

Deze week kwam nintendo echter met de uiteindelijke naam op de proppen. Het wordt de Nintendo Wii. Wie zeg je? Ja, je hoort het goed hoor het is Nintendo Wii geworden. Dit omdat de naam volgens Nintendo in elke taal duidelijk te herkennen valt en door iedereen wel uit te spreken. Daarnaast moeten de twee i'tjes in de naam, de twee revolutionare controlers voorstellen. Kijk ook naar de hieronder neer gezette plaatje met daarin het logo.

Persoonlijk denk ik: simpel maar duidelijk en past het wel bij de moderne stijl die Nintendo de laatste tijd in zijn apparatuur zet. Echter gaan er al vele grappen over het internet. Wat op zich positief kan zijn aangezien hierdoor de naam bekend wordt. Aan de andere kant is het vooral grappen met een wat negatieve insteek. Voorals nog zeg ik: Goed werk Nintendo, dat de Wii maar een succes mag worden.

Geen opmerkingen: