maandag, februari 28, 2011

Daemonium

Daemonium is het tiende boek dat Johan Deseyn schreef. Het vertelt het verhaal van een verborgen genootschap van vijf mediums die in staat zijn om demonen op te roepen en te controleren. Dit doen ze natuurlijk om er financieel beter op te worden. Echter wil het hoofd van het genootschap net iets te veel en gaat het helemaal verkeerd. Een opgeroepen demon wil niet meer vastgebonden zijn aan het Rijk der Demonen en dus is het genootschap genoodzaakt iemand anders in te schakelen.

Cover
Thess Mulligan Op jonge leeftijd zag Thess Mulligan dingen die normale mensen niet zagen. Haar vader zag die dingen ook en dus groeide Thess er redelijk zorgeloos mee op. De meeste dingen die ze zag waren ook niet bedreigend en ze kon er dus goed mee leven. In haar kindertijd verongelukken haar ouders echter en groeit ze verder op bij haar oma.

Door de verandering die het genootschap Daemonium in gang zet, wordt Thess echter gedwongen haar gaven verder te ontwikkelen. Daarnaast ontdekt ze steeds meer over haar verleden.

.....
De rest van de recensie valt te lezen op Aeon.

Geen opmerkingen: