dinsdag, maart 30, 2010

Eerste interview avontuur

Goed, afgelopen maandag had ik een afspraak in Amsterdam voor een interview met Young Adult Fantasy auteur en New York Times bestseller Kristin Cashore. Een goede reden dus om mijn moeder in Haarlem te droppen bij haar moeder (mijn oma dus). Aangezien ik om 10 uur in Amsterdam moest zijn, voor wat voorbereidend werk, begon de dag erg vroeg. want het is toch 2 uur rijden naar Haarlem en dan moest ik nog eens in de drukte naar Amsterdam karren.

En dus stond ik om zeven uur naast mijn bedje en 20 minuten later zat ik met moeder en de hond in de auto. Met een CDtje op de achtergrond was het al snel half 10, al stonden we bij Amsterdam wel even in de file. Rottige Randstad ook.

In Haarlem snel mijn moeder incl. hond gedropt en toen karren naar Amsterdam. Weer in de file… maar zoals ik ben natuurlijk exact op tijd.

Vervolgens met Christine (de dame die ook mee zou gaan naar het interview) nagelopen welke vragen we wilden stellen. Al helemaal in de zenuwen omdat heel veel vragen al afvielen omdat Kristin Cashore al heel veel ervan in andere interviews had beantwoord of de antwoorden al op haar eigen blog had te staan. Voor het interview kregen we tussen een half uur en een uur de tijd. Best wel veel als je niet zo heel veel vragen hebt. Als dat maar goed ging komen.

Vervolgens de Metro gepakt naar Hotel Arena waar het interview zou plaats vinden. Nog een presentje gekocht (heel Hollands, namelijk drop… en voor de zekerheid Merci) voor de auteur om het ijs te breken en toen het Hotel in gelopen. Bij de balie wisten ze er niks van dus we moesten maar even in het café kijken of het daar was.

Daar zagen we wat mensen zitten waaronder twee vrouwen. Naar mijn idee spraken ze Engels tegen elkaar… dus maar de gok genomen en één ervan aangesproken. En ja hoor… we zaten goed. Na rustig kennis te hebben gemaakt konden we met het interview beginnen (incl. drankje erbij). En dat uur… daar waren we sneller door dan we dachten. Zelfs met die paar vragen die we hadden. Want wat een lekkere kwebbel is die Kristin Cashore zeg. Heerlijk gesproken over haar boeken De Gave van Katsa en Het Verraad in de Dalen, over wat ze van Fantasy vond en nog veel meer. Maar dit alles is binnen kort wel op www.planet-aeon.nl te lezen. Enige nadeel was dat het in het café wat rumoerig was.

Aan het einde nog wat foto’s en als klapper ook nog mijn twee boeken van haar gesigneerd terug gekregen. Er kan dus gezegd worden dat het een geslaagde dag was.

Bij terugkomst in het huis van Christine nog even lekker geluncht en nog wat (na)gebabbeld. Om vervolgens weer naar Haarlem te tuffen waar we om tien uur weer vertrokken richting huis. Ja, lange dag… maar ik had het niet willen missen.

Geen opmerkingen: