vrijdag, september 09, 2011

Manuscripta 2011

Afgelopen zondag ben ik voor het eerst naar Manuscripta geweest. Welke plaats vond in de Westergasfabriek in Amsterdam en waar uitgeverijen hun nieuwe boeken aanbod presenteren aan het publiek.

Allereerst de stands bekeken in de Gashouderhal om vervolgens te haasten naar de presentatie van Toen God een konijn was van Sarah Winman. Welke aan de andere kant van het terrein gegeven werd. Hier las Jeroen Krabbé een stuk van het boek voor en overhandigde deze het eerste exemplaar aan Winman zelf. Hierna volgde nog een kort interview. Al met al een zeer goed begin van de dag op Manuscripta.

De rest van de dag de andere hallen met stands bezocht en natuurlijk een flinke stapel boeken gekocht om te signeren. Namelijk:
- Tegengif ~Judith Visser
- Het lichaam van Clara ~ Jan Siebelink
- Toen God een konijn was ~ Sarah Winman
- Superhelden.nl ~ Marcel van Driel
- De Assistent ~ Saskia Profijt
- Uitglijder ~ Loes den Hollander
- De overgave ~ Arthur Japin

Ik had ook nog Afgunst & Een goed huwelijk van Saskia Noort gekocht, maar deze kwam niet opdagen bij de signeer sessie. Erg jammer.

Verder nog De Vliegenvanger aangeschaft van Ravelli. Omdat deze me werd aangeprezen door Rik Felderhof zelf. Ik had op dat moment zo snel niet door dat Rik Felderhof vermoedelijk de auteur hiervan is, anders had ik ook gelijk een handtekening gevraagd natuurlijk. Gemiste kans die ik hopelijk in de toekomst een keer goed kan maken. 

Natuurlijk ook wat gratis boeken weten te bemachtigen, namelijk:
- De 50/50 moorden ~ Steve Mosby
- Linsey's Verhaal ~ Stephen King
- Het korte tweede leven van Bree Tanner ~ Stephanie Meyer
- De Boekendief ~ Brom (Recensie exemplaar voor www.planet-aeon.nl)

Op de helft van de dag de presentatie bijgewoond van Superhelden.nl van Marcel van Driel. Ik val niet echt in de leeftijdscategorie, dus het kwam voor mij wat te kinderlijk over. En bij het rap nummer gingen mijn nekharen overeind staan. Toch was het leuk om te zien hoe de game, die bij het boek gemaakt is, ongeveer in elkaar zat. Een interessant concept.

Op het einde van de dag twee interviews bijgewoond van Loes den Hollander en Saskia Noort. Nummer twee wist, naast het niet aanwezig zijn bij de signeer sessie, ook te presteren om 15 minuten te laat bij haar interview te zijn. Dan begin je toch langzamerhand zo'n persoon een bitch te vinden. Maar goed, naar eigen zeggen is ze dat niet hoor.

Al met al was deze dag zeker de moeite waard en als het even kan dan ben ik volgend jaar weer van de partij.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hee, wat leuk! Wist helemaal niet dat zoiets bestond. Zal t in mijn agenda zetten voor volgend jaar, lijkt me leuk om een keer heen te gaan!

Ysgrublaidd zei

Hey iMazed,

Vooral doen. Ik vond het zeker de moeite waard, en als het even kan ga ik de volgende keer er weer naar toe.