maandag, augustus 29, 2011

Low Town: The Straight Razor Cure

Hij is de dreiging die flappert door de nacht. Maar nee, het is geen Darkwing Duck. Hij bezit geen flappercape en ook geen eendensnavel. The Warden is een oude oorlogsheld die tegenwoordig als heer van de misdaad, beter gezegd een drugshandelaar, zijn leven leidt, maar nog steeds zijn hart een groot deel van de tijd op de goede plek heeft zitten.

Cover
Noir

Wanneer er in zijn gebied een kind wordt gevonden dat vermoord is, gaat the Warden op onderzoek uit als een ware detective. Dit gebeurt in een omgeving die duister is. Een Apocalyptische wereld waar een onderwereldmentaliteit heerst en die net niet ten onder is gegaan aan een ziekte. Hierdoor bevinden vele mensen zich aan de onderkant van de samenleving. Dit is dus niet het makkelijkste volk om gegevens bij in te winnen. Tevens zitten er bij de plaatselijke recherche mensen die hem liever kwijt dan rijk zijn. Veel hulp hoeft hij daar dus ook niet te verwachten.

Omdat de wereld redelijk aan de afgrond zit na oorlog en ziekte is de bevolking ook nogal hard. Hierdoor kom je als lezer wel wat grove woorden tegen. Het past erg goed in de setting, maar ik kan begrijpen dat niet iedereen hiervan gecharmeerd raakt.
.....
De rest van de recensie valt te lezen op Aeon.

Geen opmerkingen: