donderdag, september 09, 2010

Ysabel

Ysabel
Een vijftienjarige die in Frankrijk in een avontuur belandt? Een avontuur waarin een oud verhaal tot leven komt? Is dit een boek dat jeugdige lezers kan opvoeden tot lezers van boeken als De Da Vinci Code en De Naam van de Roos?

Fotograafje leef je nog
Ned Marriner is de vijftienjarige zoon van Edward Marriner, een beroemde fotograaf die in de omgeving van Aix en Provence in Frankrijk wat kiekjes wil maken voor een toekomstig boek. Dit doet Edward niet alleen. Nee, ook zijn werknemers Greg, Steve en Melanie leveren hun steentje bij.

Terwijl de vier volwassenen hard aan het werk zijn om een kathedraal van buiten te fotograferen, zoekt Ned zijn heil in de kathedraal zelf. Daar ontmoet hij Kate, een uitwisselingsstudent uit Canada die al wat langer in het gebied rondwandelt en er dus al iets meer over weet.

Nou ja, iets meer? Af en toe lijkt ze meer op een wandelende encyclopedie. Samen lopen ze ook nog eens tegen een geheimzinnige man aan. Een persoon die hen uiteindelijk een oud verhaal in trekt. Niet omdat hij het wil, maar omdat Ned door iets wordt aangetrokken.
.....
De rest van de recensie valt te lezen op Aeon.

Geen opmerkingen: