zondag, augustus 01, 2010

Zomertijd

Het is alweer een tijdje zomer en we mogen hier in Nederland dit jaar niet echt klagen. Veel zon al gehad en nu is het weer lekker koel geworden door de regen.

En die twee bij elkaar leveren toch mooie dingen op. Zo zag ik laatst deze bloem deze (als ik het goed heb) hommel en bij. Lekker nectar zoeken.

Bloemetje
Maar ook de kleine eendjes mocht ik dit jaar tegenkomen. Zo schattig die kleine donzen wezentjes. Hierna verdwenen ze in de schaduw van een tunnel. Ze zochten vast de koelte op, want die dag was het heel erg warm.

Eendjes
De hond wist ook niet waar hij heen moest. Onder de deken was het te warm, bovenop de deken beviel hem blijkbaar ook niet. Dus dan maar net zolang draaien en wroeten tot de deken geheel om hem heen lag.

Bunker-hondje
Tot dusver het mooie aan de zomer. Want één ding ergert me mateloos dit jaar. En dat zijn al die mensen die zo nodig met een drijfgevaarte onder de bruggen door moeten. Op zichzelf is dat nog niet eens zo erg, maar waarom moeten het altijd schepen zijn met grote masten. Ik bedoel… Laat die mensen toch lekker met zo’n schip gaan zijlen op een groot meer of op zee. Maar waarom in vredesnaam met zo’n gevaarte in de binnenstad ronddobberen? En hoe verplaatsen ze zich dan? Nou met een motor aangedreven schroefblad. Waarom?… serieus, waarom heb je dan zo’n geval gekocht met een mast? Weg met dat ding want dan kun je wel gewoon onder de brug door zonder het rijdende verkeer te hinderen. Nee, het zijn weer van die rijke lui die dat met opzet doen om het “klootjesvolk” te hinderen in hun zinloze bezigheden. Laat dat soort waterratten maar lekker zinken, want voor de rest heb je er toch niks aan.

Geen opmerkingen: