donderdag, mei 27, 2010

Verzamelarij

Ja, ik geef het toe. Ik ben een verzamelaar. Waren mijn voorouders ooit jagers… ooit hebben ze besloten verzamelaars te worden. Iets wat in mijn familie nog wel eens wat doorgeslagen is.

Wat ik allemaal verzamel? Nou, boeken en videogames zijn toch wel de hoofdmotoren van het geheel. Maar mijn collectie aan bierviltjes en zeehonden-artikelen is ook wel aardig te noemen. Mijn collectie muziekinstrumenten is nog relatief klein, echter heb ik nog wel wat instrumenten die ik graag wil aanschaffen.

Toch ben ik met mijn gekke kop gisteren aan een nieuwe verzamelwoede begonnen. Eentje waar ik al jaren over na zat te denken om eraan te beginnen. Namelijk natuurfiguren van Schleich.

Het heeft zo lang geduurd omdat ze best prijzig zijn. Echter de kwaliteit is zo hoogstaand en ze zien er daardoor zo prachtig uit dat ik het uiteindelijk toch niet kon laten. De start van de collectie begon dus gisteren met drie figuren. Die van een Amerikaanse eland stier en een jong plus een everzwijn (keiler).

Schleich
Voor wie de figuren niet kent: het zijn op schaal gemaakte figuren van een soort hard rubber, welke vervolgens met de hand worden beschilderd. Hierdoor zijn de details gewoonweg zeer goed. En hun assortiment is redelijk groot, dus uiteindelijk zou je haast een complete dierentuin in het klein kunnen opbouwen. Iets wat bij mij nog wel even gaat duren denk ik. Maar dat is ook het leuke aan verzamelen, over een lange periode een collectie uitbreiden tot iets moois.

Geen opmerkingen: