zondag, maart 02, 2008

Magiër Leerling I

In mijn vorige blogpost had ik het over "De Hagenridder". Dit is niet de enige graphic novel die Mynx van Dabel Brothers uit heeft gegeven. Een ander fantasy boek die ze hebben verstript en nog aan het verstrippen zijn is "Magiër" van Raymond E. Feist. Het eerste gedeelte van het boek is terug te vinden in "Magiër Leerling I". Aangezien het boek "Magiër" zelf al een stuk dikker was dan "De hagenridder" is het logisch dat deze in meerdere delen zal worden uitgegeven.

In dit eerste deel wordt het eerste gedeelte van het boek gedeelte Leerling grafisch weergegeven. Er zal dus sowieso een Leerling deel 2 komen en vermoedelijk minimaal 2 Meester delen.


Persoonlijk ben ik iets minder te spreken over deze graphic novel dan "De hagenridder". Ook hierin zitten de tekstuele fouten, wat het leesgenot toch iets naar beneden haalt. Het is dat ik geen taalpurist ben, maar het is toch zonde van de overduidelijke fouten.

Dit keer heb ik echter ook een minpunt aangaande de grafische kwaliteit. De eerste hoofdstukken zijn erg goed getekend. Vergelijkbare kwaliteit van "De Hagenridder". Echter na enkele hoofdstukken is er een andere tekenaar opgezet. Iets wat wel vaker gebeurd bij strips. Het is hier echter overduidelijk zichtbaar. Waarom? Nou, de kwaliteit schiet omlaag. Het is een totaal andere tekenstijl. De karakters lijken plots een stuk jonger en door de dikke lijnen ziet het er niet echt geweldig meer uit. Zonde... want op deze manier lijkt het wel of de eerste hoofdstukken alleen maar lokkertjes moesten zijn om de serie te beginnen... en wordt het in latere hoofdstukken gewoon uitgemolken. En dan te bedenken dat er nog minimaal 4 delen zullen volgen (ik moet hier wel even bij vermelden dat de Nederlandse versie bestaat uit de eerste 6 strips uit Amerika). Dat voelt toch redelijk als naaierij.

En toch heeft deze graphic novel ook weer wat pluspuntjes die het redelijk goed maken. Er zit een voorwoord bij van Raymond E. Feist over hoe hij is opgegroeid met strips wat toch wel leuk is om te lezen. Tevens zit er achterin nog wat bonus artwork en ook nog een mooi uitgewerkte kaart in kleur van de wereld van Midkemia. Ook is er weer gebruik gemaakt van stevig papier en goede inkt. Al met al een leuk item om als fantasy fan in het bezit te hebben. Nu maar hopen dat de overige delen ook allemaal in Nederland uitgebracht worden.

Geen opmerkingen: