zondag, december 24, 2006

Oostrum

Iets meer dan een half jaar geleden kwam de omgeving tussen Oostrum en Dokkum al in het landelijke nieuws en van de week nog eens. En omdat het redelijk in de buurt is van waar ik woon, kan ik dit natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Goed, het is geen lekker bericht zo op de dag van kerstavond maar toch plaats ik het.

Om precies te zijn drie korte berichten van WâldNet, van oud naar nieuw.

Meisje ernstig misbruikt bij Oostrum

donderdag 21 december 2006 Oostrum

Een dertienjarig meisje is donderdag ernstig misbruikt op het fietspad langs de Tichelwei bij Oostrum. Het meisje fietste rond 8.05 uur naar Dokkum en werd aangesproken door een man. Het zedendelict vond vervolgens plaats. Na het misdrijf verdween de onbekende man in een auto, mogelijk wit van kleur.

De politie stelt een groot onderzoek in naar dit ernstige misdrijf. Zo is er een Team Grootschalig Onderzoek opgestart met 20 rechercheurs van verschillende disciplines. De plaats delict werd na het misdrijf afgezet en de technische recherche heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Met een politiehelikopter werd vanuit de lucht tevens de omgeving gefotografeerd en sporenonderzoek gedaan.

Signalement verdachte Oostrum bekend

vrijdag 22 december 2006 Dokkum

De politie heeft meer informatie vrijgegeven over de dader van het zedendelict bij Oostrum. Bij dit delict werd een 13-jarig meisje uit Oostrum op het fietspad bij de Tichelwei misbruikt. Het onderzoek wijst uit dat de man is weggereden in een witte bestelauto, over de Tichelwei in de richting van Dokkum. De auto was voorzien van zwarte dakdragers, die aan beide zijden op het dak waren gemonteerd. Mogelijk is het voertuig op de motorkap voorzien van een rode opdruk.

Wat betreft het signalement kan gesteld worden dat de verdachte een getinte man is met een normaal postuur. Hij is waarschijnlijk tussen de 25 en 35 jaar. Hij had zeer kort, zwart haar. De man sprak Nederlands. Graag komt de politie in contact met mensen die aanslaan op de auto, het signalement of een combinatie van beide.

Donderdagmiddag is met een helikopter de omgeving van de plaats delict gefotografeerd. Ook is een speurhond ingezet. Vrijdagochtend is een passantenonderzoek gehouden, daarna een buurtonderzoek. Het Team Grootschalig Onderzoek (TGO) is nog op volle sterkte. Het team, dat onder leiding staat van een Friese rechercheur en officier van justitie, is samengesteld uit rechercheurs uit Groningen, Friesland en Drenthe.

Man gepakt voor zedendelict Oostrum

vrijdag 22 december 2006 Oostrum

De politie heeft vrijdagmiddag een 34-jarige man uit de stad Groningen aangehouden. Dit gebeurde in de buurt van de plek des onheils. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het ernstige zedendelict dat donderdag werd gepleegd bij Oostrum. Een meisje uit Oostrum (13) fietste naar haar school in Dokkum en werd onderweg langs de Tichelwei aangesproken door een man en daarna vond het misbruik plaats. De politie gaf vrijdag eerder al een signalement van de man en zijn voertuig vrij.


Zulke mensen moeten ze echt volledig castreren. Welke idioot doet dit een meisje / vrouw aan en dan nog wel een 13-jarige. Als je dan zo nodig aan een vrouw moet zitten ga dan naar de hoeren of iets soort gelijks. Ook dit vind ik persoonlijk niet echt normaal, maar altijd beter dan iemand ongewild wat aandoen. De kans is groot dat het betreffende meisje hierdoor haar hele leven een trauma aan overhoud. En waarvoor? Het korte pleziertje van een idioot. Laat deze gast dan de rest van zijn leven er ook maar wat aan overhouden. Liefst iets pijnlijks en traumatisch. Goed, het kind help je er niet meer mee. Maar misschien wel anderen in de toekomst. Ik heb geen goede woorden over voor de man, maar het betreffende meisje en haar familie wens ik veel sterkte toe.

Geen opmerkingen: